Lezing en workshop Pieter van der Ree

Architectuur als spiegel van de cultuurontwikkeling

Pieter van der Ree, docent architectuurgeschiedenis aan de Alanus Hochschule bij Bonn, zal op zaterdag 9 februari een overzicht geven over de architectuurgeschiedenis als spiegel van de cultuurontwikkeling. De deelnemers zijn aansluitend uitgenodigd mee te denken over de vraag waar deze ontwikkeling ons gebracht heeft en voor welke uitdagingen we staan.

Architectuur is nauw verweven met de samenleving en cultuur waarin ze ontstaat. Ze spiegelt daardoor de stand van de techniek, de sociale verhoudingen en zelfs het wereldbeeld en de manier van denken in een bepaalde tijd.

Vervolgen we met deze blik de ontwikkeling van de architectuur, dan geeft deze ons een beeld van de ontwikkeling van de cultuur en daarmee indirect ook van het menselijke bewustzijn. Ze laat ons zien hoe onze verhouding tot de natuur, de medemens en de geestelijke werkelijkheid in de loop der eeuwen is veranderd. Vervolg je deze ontwikkelingslijn tot in het heden, dan laat ze ook zien voor welke uitdagingen wij vandaag de dag staan.

De middag zal bestaan uit twee inleidingen van circa drie kwartier die, aan de hand van beelden, een overzicht zullen geven over de ontwikkeling van de architectuur in samenhang met die van de cultuur. Daarna zal er uitgebreid gelegenheid zijn voor vragen en voor een gesprek waarin wij kunnen uitwisselen over wat wij beleven als de opgaven van onze eigen tijd.

Datum: Zaterdag 9 februari 2019

Tijd: 13.30 – 17.00 uur

Plaats: De Zonneboom, De Laat de Kanterstraat 5, 2313 JS Leiden

Kosten: € 17,50

Aanmelden: Graag aanmelden voor 7 februari via: [email protected] of 071-5123137

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten