Kunstreis naar Baskenland: wie gaat er mee?

Wegens groot succes in september jl. heeft interieurarchitect en beeldhouwer Jan Franssen besloten in het voorjaar (30 april-8 mei) en het najaar (5-13 september) van 2016 opnieuw een kunstreis naar Baskenland te organiseren.

Een voorlichtingsavond over deze reizen wordt gehouden op 18 december a.s. in Boekhandel Ongerijmd in Arnhem. Meer informatie over deze avond vindt u hier.

Tijdens deze reizen staat onder meer het werk van de beeldhouwers Eduardo Chillida en Jorge Oteiza centraal. Ook zal een bezoek gebracht worden aan de Basiliek Arantzazu van San Sebastian, het experimentele museum Ur Mara en het atelier van Koldobika Jauregi in Alkiza en aan de steden Pamplona en Bilbao. De reizen duren acht dagen; voor onderdak en ontbijt wordt gezocht, de reis naar en van San Sebastian regelen de deelnemers zelf.

Over Jan Franssen
“Mijn werk als interieurarchitect combineer ik met beeldhouwen. Ik ben vooral geïnteresseerd in de ruimtelijke werking van beelden en constructies. Ik probeer daarin iets voelbaar te maken van de niet tastbare werkelijkheid. Dit thema tref ik sterk aan in de Baskische beeldhouwkunst. De beeldhouwers die ik daar ken zijn zeer geïnspireerd door Eduardo Chillida en Jorge Oteiza. Het werk van deze twee kunstenaars staat centraal tijdens de kunstreis. In 2011 ben ik voor het eerst in San Sebastian geweest om het werk van Chillida en Oteiza te bestuderen. In de maanden dat ik er was heb ik veel gezien, gelezen en contacten gelegd die nu van pas komen bij het organiseren van kunstreizen naar Spaans Baskenland.”

Programma Kunstreis Baskenland 2016

Info voorlichtingsavond 18-12 Kunstreis Baskenland

 

 

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten