Interview met Peter Verbeek

Dit is het eerste interview in een nieuwe reeks die door Wilco Machielse is bedacht. Zijn eerste interview is met Peter Verbeek. Wilco stelt hem zes vragen, waarvan de laatste een estafettevraag betreft.

WIE ben je?
“Peter Verbeek (76), ik woon en werk als ‘breed kunstenaar’ nu al 30 jaar in atelier voormalig café “De Rode Leeuw” midden in Berlicum. Ik studeerde monumentale en versierende vormgeving aan de Academie in Den Bosch. Mijn vader was aanvankelijk architect (later waterbouwkundige), dus de appel….”

WAT doe je?
Kunst in allerlei verschijningsvormen: glas, keramiek, brons, tekenen, schilderen. Dankzij de 1% regeling maakte Peter toegepaste kunst voor bouwwerken. Enthousiast vertelt onze gast alsof dit een heel groot artikel in De Volkskrant wordt…. “Ik ben super nieuwsgierig en een materiaalfreak. Voor het boterham-beleg gaf ik ook les in bijvoorbeeld verguldtechnieken. Na mijn geleidelijke pensionering zoek ik nog steeds naar het onbekende. De laatste jaren toepassingen van ledlicht met plexiglas, even iets anders dan de disco!”

WAAROM Viba-lid?
Peter kwam bij Viba-EXPO zo’n acht jaar geleden en was gecharmeerd van de vele toepassingsmogelijkheden van ecologische materialen. Als natuurliefhebber zag hij het grasdak. Zes jaar geleden werd hij lid. Hij noemt onze vereniging een breed klankbord. Voor elk wat wils binnen het aandachtsgebied.

WAAR gaat het met Viba naar toe?
“Voor de frisse wind uit!” Nieuwe gezichten, nieuwe plek, oude waarden. De kunst wordt nu hoe we onszelf opnieuw uitvinden, waar vele idealen (blij genoeg!) gemeengoed zijn geworden. Samenwerken en blijven uitvinden.”

Omschrijf waar jouw passie ligt. Waar gaat jouw hart sneller van slaan ?
Peter: Als ik volop en vol emotie aan het werk ben, iedere keer iets nieuws ontdekkend en zo’n idee bezit van mij neemt.” Kijk op: http://www.peterverbeek-art.nl/

WELKE vraag geef je door?
Hoe ziet volgens jou de ecologische bouwwereld er over 10 jaar uit?

VIBA

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief