interview met Chris Posma

Met Chris kan je altijd rekenen.

WIE ben je?

Chris Posma, 70 jaar oud, is geboren en opgegroeid in Zuid Limburg, 70 jaar. Na zijn jeugd heeft hij aan de TU Delft civiele bouwkunde gestudeerd. Later heeft hij ook bedrijfskunde gestudeerd en veel ontwikkelingsprojecten gedaan in Afrika.
Naast werken haal ik veel energie uit de natuur en muziek maken is de expressie van mijn ziel. Samen met mijn echtgenote Fieke heb ik het geluk van een goede gezondheid en kunnen we genieten van kinderen en kleinkinderen en veel andere mensen.

WAT doe je?
Na intensief werk in Afrika aan duurzame ontwikkeling en deels gelijktijdig werk in Nederland als management consultant heb ik in complementariteit met Renz veel wooninitiatieven ondersteund en tot realisatie gebracht. Voor mij is het als een soort ontwikkelingswerk, maar dan in Nederland. De bewuste burger helpen om in zijn eigen woonbehoefte te voorzien.
Ik kan verschillende petten opzetten: constructeur, bouwfysicus, energieadviseur, duurzaamheidsadviseur, calculator, architect. Mijn rol is daarbij vooral ondersteunend. Er is altijd wel een oplossing, en daarna ook wel weer een andere ….
Op dit moment gaat de meeste aandacht naar het wooninitiatief De Woongaard in Serooskerke en mijn rol als bio-klimaat en duurzaamheid adviseur voor LUMA in Arles.

WAAROM ben je Viba-lid?
De geestverwantschap, de samenwerking met veel VIBA leden, ervaring en inspiratie delen. Positieve aandacht voor mens- en natuurvriendelijke omgeving. Ondertussen ben ik met zovelen “familie” geworden dat het lijkt op een band voor het leven.

WAAR gaat het met de Viba naar toe?
Als we dat eens wisten ….. we hebben een ideaal naar de samenleving toe dat inmiddels steeds meer door vele anderen in andere constellaties en met andere accenten gedeeld wordt. Een verbindende rol zou kunnen passen om het integrale aspect vorm te geven. Het bio-logische thema levert de basis energie van waaruit de VIBA kan leven. Daar kunnen we op focussen.

 

Wat is je antwoord op de doorgeefvraag:
Joop: “Aan welke informatie is binnen de VIBA de meeste behoefte? Ontbreekt er nog iets?
Chris: “De structuur staat. Het gaat er nu om als bijen de honing te verzamelen en bij elkaar te brengen in de raten. Op een bepaald moment wordt de honing dan wel opgehaald…..”

WELKE vraag geef je door?
“Welke impact mag je hebben en hoe kun je ruimte laten voor laagdrempeligheid?”

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten