Informatiemiddag Ecodorp Boekel

Op 20 april organiseert Werkplaats De Gruyter een informatiebijeenkomst over Ecodorp Boekel. De middag bestaat uit vijf korte presentaties met aansluitend gelegenheid voor discussie. Vervolgens wordt gekeken hoe de verschillende uitdagingen geïmplementeerd kunnen worden in Ecodorp.

 De sprekers:

Martijn van den Heuvel (Ecodorp Boekel)

Ecodorp wil een inspirerend voorbeeld zijn voor duurzaam leven in verbinding. We willen uitsluitend gebruik maken van zelf-opgewekte duurzame energie en uiteindelijk ook energieleverancier worden. We willen oplossingen implementeren die zich kunnen gaan verspreiden en die voor grote maatschappelijke impact kunnen zorgen.

Etienne Lieben (Werkplaats de Gruyter)

Etienne Lieben begeleidt Ecodorp namens Werkplaats De Gruyter met de materialisatie van onze woningen. In meerdere werksessie gaan we met verschillende experts aan de slag om een integraal kloppend en uitvoerbaar plan te maken. We bespreken de belangrijkste knelpunten en onderzoeken hoe ze opgelost kunnen worden.

Tanju Ozel (Turquoise)

Turquoise is een Energy Service Company. Ze berekenen voor Ecodorp welke hardware op basis van de energie-behoefte nodig is. Turquoise schaft de benodigde assets aan voor het opwekken en opslaan van energie en zij beheren deze assets ook. Ecodorp Boekel betaalt Turquoise in termijnen een bedrag (en dus geen stroomrekening zoals nu gebruikelijk is).

Solarfreezer (Jacques Mathijsen)

Solarfreezer is een inspirerende, innovatieve oplossing die Ecodorp op goed implementeerbare wijze in staat stelt om volledig onafhankelijk van gas te worden voor wat betreft de warmtebehoefte voor verwarming en warm tapwater.

 

Evert de Bruin (12voltinhuis)

Omdat Ecodorp de benodigde elektra zelf op wil wekken met zonnepanelen en dit lokaal wil gebruiken, wordt gedacht aan een gelijkstroom-net. Veel huishoudelijke apparaten tegenwoordig hebben een adapter nodig om wisselstroom om te zetten in gelijkstroom. Door een gelijkstroom-net aan te leggen zijn adapters niet meer nodig en kan veel stroom bespaard worden.

Datum   20 april

Tijd       16:30-18:00; aansluitend biedt Werkplaats De Gruyter soep en een broodje aan

Locatie  Werkplaats De Gruyter, Veemarktkade 8, ingang F, ruimte 5224, ‘s-Hertogenbosch

Graag van te voren aanmelden

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten