Handen te kort! Meld je aan!

Vrijwel iedereen heeft het druk, druk, druk. De bouw is flink aangetrokken en er zijn volop activiteiten en initiatieven waar VIBA-leden en niet-VIBA-leden bij betrokken zijn. Dat is goed nieuws.

Naast de VIBA houden zich tal van organisaties die zich bezig met duurzaam bouwen, vooral op het gebied van energie. Gezond en biobased bouwen staan minder in de belangstelling, maar ook op dat vlak is de VIBA allang niet meer de enige organisatie die zich met hart en ziel ervoor inzet.

Allereerst: het is mooi dat er eindelijk brede aandacht is voor zaken waar de VIBA al 42 jaar mee bezig is. We hebben als kleine vereniging ons werk goed gedaan.

Het betekent echter wel wat voor ons, als kleine vereniging. Nu overal om ons heen andere organisaties en projecten om aandacht en inzet vragen – ook van onze leden, komt de VIBA-Vereniging handen te kort.

Om ook in de toekomst de inspirerende vereniging te blijven die we al die jaren waren hebben we hulp nodig.

Onze nieuwe, zeer centraal gelegen locatie: het inspirerende ontmoetingsgebouw van ANNE in Utrecht heeft nieuw leven in onze organisatie geblazen. VIBA-Café’s en Praktijkcafé’s worden nu al goed bezocht en de reacties zijn lovend. De eerste uitwerking van onze plannen om ons als VIBA-Vereniging, juist  door middel van die Café’s te onderscheiden en als verbindende factor te fungeren stemt hoopvol.

Het enige waar het ons aan ontbreekt is voldoende actieve leden. Mensen die mee willen draaien, mee willen denken en mee willen doen in het bestuur, in de programmacommissie en bij de communicatie.

Met de huidige actieve leden vormen we een prettig en hecht team, maar we komen door tijdgebrek niet toe aan al die extra werkzaamheden die juist voor onze toekomst van belang zijn.

Draag je de VIBA een warm hart toe? Voel je je verbonden met het gedachtengoed en word je enthousiast van onze nieuwe plannen? Vind je net als wij dat de VIBA ook anno 2019 bestaansrecht heeft? Heb je tijd en zin om ons te ondersteunen in het bestuur, de programmacommissie en bij de communicatie: meld je aan! We staan op je te wachten en je bent meer dan welkom.

Wil je meer weten of je direct aanmelden? Bel of mail voorzitter Joop Bensdorp: 06 5060 6842, [email protected].

 

Het VIBA-bestuur

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten