Waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe?

Lang geleden zong Wim Kan deze strofe in een van zijn beroemde oudejaarsconferences. Met de nieuwe uitdagingen van de huidige politieke ontwikkelingen heeft deze vraag nog niets aan actualiteit verloren, al zouden we hem nu misschien zingen zonder de weemoedige en geruststellende glimlach waarmee Kan hem nog bracht. Wat gaat de nieuwe president van de Verenigde Staten doen, wie gaat ons land na 15 maart regeren en wat gebeurt er met de Europese Unie?

Dezelfde vraag kunnen we stellen als het gaat om de toekomst van de VIBA Vereniging. Na een crisis rond 2012 lijkt het erop dat de VIBA weer op de goede weg is. Het voorlopig hoogtepunt was het zeer geslaagde veertigjarig jubileum op 18 november, dat veel positieve energie onder de leden genereerde. Bij zijn inleiding op het symposium adviseerde Thomas van Belzen ons om de Vereniging opnieuw te profileren en op de kaart te zetten. Tijdens het feest na afloop werd er door meerdere leden alweer enthousiast geproost op een voorspoedige nieuwe toekomst.

Opnieuw profileren: in december hebben we als bestuur al een eerste vruchtbare brainstorm hierover gehad. Er is vertrouwen, zo concludeerden we. En we hebben de wind mee – een nieuwe wind, die ons op weg kan helpen.In de komende maanden willen we deze brainstorm nog een paar keer herhalen en daar een groep leden bij betrekken. Vooral jongere leden, want zij zijn te slotte de toekomst van de VIBA.

Stel jezelf eens deze vraag: Wat voor vereniging zou jij oprichten als de VIBA Vereniging er niet zou zijn? Waar zou jij warm voor lopen?
Zonder nou meteen de oude waarden, de bestaande kennis en alles wat met zoveel liefde werd opgebouwd overboord te kieperen: zo’n frisse benadering kan de boel wel nieuw leven inblazen.
Als vereniging propageren we het circulaire bouwen met biobased materialen, geïnspireerd op de levenscyclus in de natuur. Deze levenscyclus is ook van toepassing op onze vereniging, waar we nieuwe ideeën in dankbaarheid kunnen laten bloeien op oude grond.

Soms is het tijd om het leven door te geven aan de nieuwe generatie. Als ouders geef je dan je waarden door, maar de jeugd bepaalt de nieuwe richting.

Het bestuur van de VIBA Vereniging wenst je een jaar toe met veel wijsheid en inspiratie.

Joop Bensdorp, voorzitter

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten