Ecologische vakantiewoning Maarn

Project architect: Shai van Vlijmen, NarrativA architecten

Locatie: Maarn

Opdrachtgever: Particulier

Netto oppervlakte: 98 m2

Bruto inhoud: 300 m3

Oplevering: 2020

Het speelse ontwerp van deze moderne vakantiewoning is met haar verspringende ronde daken geïnspireerd op de omliggende zandheuvels van de Utrechtse Heuvelrug.
Zoals alle ontwerpen van NarrativA architecten, is deze woning ecologisch en duurzaam. Er is gebruik gemaakt van een zongericht ontwerp, ecologische concepten en uiteraard biobased- en natuurlijke isolatiematerialen.

Houtskeletbouw

Het casco is volledig opgebouwd uit een houten damp-open constructie, afgewerkt met een open, verticale houten gevelbekleding (verduurzaamd Siberisch Lariks) in drie breedtes, en voorzien van houten kozijnen.

Groendak

Het dak is bedekt met een mix van zes soorten sedum. Dit zorgt voor een mooi divers kleurpatroon en is onderhoudsarm. Het sedumdak houdt in de zomer de warmte buiten en zorgt er bij regen voor dat het water geleidelijk wordt afgevoerd. Daarnaast is het goed voor de biodiversiteit en leefbaarheid van insecten.

Ronde daken

De ronde daken passen niet alleen mooi in de omgeving, ze zijn ook functioneel. In het bestemmingsplan stond omschreven wat de maximale inhoud, woninghoogte en goothoogte mochten zijn. Door out-of-the-box te denken en slim te ontwerpen, hebben we een moderne en strakke woning neer kunnen zetten zonder de uitstraling van een ‘Hobbit huisje’.

Recreatiewoning in een bosrijke omgeving

Het leefgedeelte is verbonden met het buitenterras via een grote driedelige schuifpui. Een bloemenraam op een hoek is bedoeld als een zitplek en versterkt de binnen-buiten verbinding met de omgeving. Sommige kozijnen zijn op verassende locaties door het huis geplaatst om de natuur te omlijsten.

Vanuit de woning en vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de omliggende bomen en natuur. Het is zo fijn verblijven in deze recreatiewoning, dat je waarschijnlijk niet meer terug zou willen naar je andere huis…

Bekijk de foto’s van deze charmante, biobased woning
https://narrativa.nl/project/vakantiewoning-maarn/

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten