De corona kans – mei 2020

Bestuurdersbericht VIBA door Michel Post

25-5-2020

Ik zag onlangs een plaatje op LinkedIn, waarbij drie steeds groter wordende golven richting een strand rolden. De eerste en kleinste golf had de naam “Corona”, de tweede en iets grotere golf de naam “Recessie” en de derde en veruit de grootste golf droeg de naam “Klimaatcrisis”. Op het strand stonden mensen naar de eerste golf te kijken en riepen “Als deze golf voorbij is, dan hebben we het ergste gehad.” Hoe duidelijk kan een plaatje zijn!

Nu ben ik persoonlijk niet zo bezig met de “Corona-crisis”, maar uiteraard hanteer ik – en wij als bestuur van de VIBA – wèl de richtlijnen die de overheid heeft gesteld door voldoende afstand te houden en zoveel mogelijk afspraken digitaal te houden. Dit is ook de reden dat de VIBA Cafés, de ALV en de VIBA Praktijkcafés zijn verschoven naar een later moment dit jaar.

Wat ons als bestuur wel zorgen baart, is de tendens dat “alles weer normaal wordt” als de “Corona-crisis” eenmaal voorbij is. En daarmee bedoel ik te zeggen dat het leven weer wordt opgepakt alsof er niets gebeurd is en we de schade die ontstaan is door de “Corona-crisis” zo snel mogelijk zullen proberen in te halen. Ten aanzien van de bouw zou dat betekenen dat de tendens van “meer voor minder” wordt doorgezet en dat de aandacht voor Gezond Bouwen en Wonen (nog meer) naar de achtergrond verdwijnt.

Juist een tijd waarin veel mensen gedwongen thuis werken of meer binnenshuis moeten blijven, zou bij uitstek het moment kunnen zijn dat men gaat nadenken over de kwaliteit van deze ruimte. Juist nu zou de kennis die aanwezig is binnen de VIBA, ingezet kunnen worden om een gezonder leefklimaat te genereren. Laten we daarom met elkaar deze “crisis” omzetten naar “kans”.

De “Corona-kans”: een uniek moment in onze geschiedenis waarin we het tij gekeerd hebben en met elkaar gezorgd hebben voor een gezond leefklimaat in al onze gebouwen.

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten