Bouwen met koelkasten, zeewier enz., Mei 2023

VIBA-bestuursblog
Sandra Risseeuw- mei 2023

 

Bouwen met koelkasten, zeewier, speelgoed enzovoort

Prachtige terrazzo-achtige platen worden gemaakt van afgedankte  koelkasten en elektraresten. Van oud speelgoed wordt een kleurige tuinbank gemaakt. Korte houten glaslatresten worden gecombineerd met akoestische panelen. Van allerlei soorten zeewier worden allerlei soorten plaatmaterialen gemaakt…..

Dit zijn geen dromen, maar deze materialen waren gewoon te zien, voelen en ruiken op Material District, vlakbij Hof van Cartesius in Utrecht, waar we ons VIBA café sinds enige tijd houden.

Ook de verhalen bij de materialen zijn interessant en doen soms verbazen. ‘Geproduceerd in Oekraine – ja, die fabriek draait nog gewoon’ ‘Het ruikt inderdaad naar zeewier, maar dat gaat snel weg’, ‘Ja, het zijn echte bloemen tussen het glas en ook voor het behang’ …..

Gelukkig zijn er regelmatig beurzen waar je de materialen en verhalen kan ervaren. Straks ook weer de renovatie/houtbouw beurs in Den Bosch van 23 tot 25 mei. En Design District is in Rotterdam van 24 t/m 26 mei.

Wel hoor je daar natuurlijk maar één kant van het verhaal, die van de maker of leverancier. 

Bij de VIBA vereniging zijn diverse leden die voor het eerst iets durven toepassen, al in de vorige eeuw, bijvoorbeeld de vegetatiedaken. Fijn is dat je bij de VIBA vereniging met elkaar deze ervaringen kunt uitwisselen. Er zijn nu zoveel nieuwe mooie veelbelovende gezonde of circulaire materialen. Laten we deze een kans geven en de ervaringen met elkaar delen. De VIBA akademie zal hier ook een bijdrage aan leveren.  Er wordt nu gewerkt aan een opzet die meer mensen dan alleen de leden zal bereiken. Ook komt er deels praktisch onderwijs, waarbij de nieuwste materiaalstalen natuurlijk niet kunnen ontbreken. Wordt vervolgd.

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten