Rustig blijven ademhalen – november 2021

Rustig blijven ademhalen

Na het lezen van de boeken “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman en “Feitenkennis” van Hans Rosling had ik me voorgenomen om met een positieve blik in de wereld te staan en me niet meer te laten leiden door doem scenario’s en slecht nieuwsberichten in de media . In dat laatste boek kan je lezen dat de feiten uitwijzen dat het veel beter met de wereld gaat dan we vaak denken.

Toch wordt mijn positieve blik op de wereld keer op keer op de proef gesteld als ik de kranten lees of het nieuws volg op radio en TV. In aanloop naar de COP 26 in Glasgow verschenen er talloze artikelen en rapporten waaruit blijkt dat het met het klimaat en het milieu veel slechter gaat dan we eerder dachten. Als het allemaal klopt wat ik lees en met elkaar combineer dan gaan we de klimaatdoelen van Parijs helemaal niet halen.

Het is heel positief dat de Gideonsbende steeds meer aanhang krijgt en in Den Haag een voet tussen de deur heeft om ervoor te zorgen dat de bouw eindelijk werk maakt van biobased bouwen. Maar gaat dat nog voor 2030 lukken? Volgens de presentatie van Jan Willem van der Groep moet de netto uitstoot van de bouw rond die tijd op nul uitkomen als ik het goed onthouden heb.

Volgens Jan Rotmans loopt in iedere transitie de politiek helemaal achteraan en moeten we het daar dus niet van hebben. De echt transitie komt doordat de massa uiteindelijk ziet wat de koplopers al veel eerder zagen. In die zin hebben we als VIBA een enorm belangrijke rol. In zijn nieuwste boek “Omarm de chaos” legt Jan het allemaal uit. Dat ga ik dus maar lezen om mijn positieve blik niet te verliezen. Bovendien helpt een Taoïstische levenshouding om de rust te bewaren. Ik ga dus rustig door met energiecoaches opleiden en ademhalen.

Joop Bensdorp

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten