Nieuw seizoen – augustus 2021

Bestuursblog augustus

Het nieuwe seizoen start en het najaar komt er alweer aan. Ik hoop dat iedereen een goede zomer heeft gehad. Een vreemde zomer. Corona riep beperkingen op. Kunnen we wel met vakantie? Testen, wel of niet vaccineren. Of toch blijven werken, met beperkte mogelijkheden?

Ook werden we opgeschrikt door de overstromingen in Limburg. En het werd en is zelfs nu nog heet in het middellandse zee gebied. Met alle gevolgen van dien. Ik werd toch ook wel getroffen door de vele bosbranden en het leed die dat bracht. Ik was twee jaar geleden in Marmaris en herkende op de  filmpjes de hotels waar de vlammen achter hoog op laaiden. Dat brengt het nog dichterbij. Later waren er ook weer overstromingen in oost Turkije en China. Dat het klimaat van slag is en veranderd werd daarbij bevestigd door het rapport van de IPCC. Je zou er bijna somber van worden.

Toch was er ook hoop, plezier en rust. De rust en positiviteit die Floris van Alkemade bij Zomergasten uitstraalde. Noodzaak tot verandering leidt tot positiviteit. Het onverbloemde vertrouwen in de mens om tot goede wijzigingen te komen. Ontwerpers kunnen daarin ook veel betekenen.  

De VIBA heeft vertrouwen in de samenhang van mens en natuur. Bio-Logisch! Al 45 jaar! Daarom trappen we dit najaar af met een feestje. Ook staat de schoonheid van architectuur op het programma. Ook gaan we praten over Gideon, Een groep die een oproep doet aan de koplopers, de meedenkers, de aanpakkers. Als VIBA doen we daar aan mee. Ook willen  praten over ventilatie. Hoe dit toe te passen. Nu met Corona in alle gebouwen weer vol in beeld. Denk aan de noodzaak in scholen. Al met al een hoopvol programma. We nodigen u al VIBA daar van harte voor uit. 

 

Reinoud Keesmaat

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten