ALV april: consensus, steun en vertrouwen!

Tijdens de afgelopen Algemene Leden Vergadering bleek dat er onder de aanwezige leden behoorlijke consensus was over de toekomst van de VIBA. Daar zijn wij als bestuur heel blij mee: het steunt ons in de gedachte dat wij met ons beleidsplan de juiste weg zijn ingeslagen.
Iedereen deelde de visie uit het beleidsplan waarbij de kernwaarde van de VIBA staat omschreven als “het creëren van een gezonde leefomgeving“, vanuit een integrale aanpak. Deze omschrijving laat veel ruimte voor verschillende invalshoeken, maar allemaal gericht op het zelfde doel. Als vereniging willen we vooral kennis ontwikkelen en uitwisselen, inspireren en discussiëren, maar niet opleggen hoe het moet. VIBA-lid Chris Posma omschreef het mooi tijdens de vergadering: “laat duizend bloemen bloeien”.
Ook het financiële beleid werd gesteund. Binnenkort komt het bestuur met een voorstel voor een speciaal lidmaatschap voor bedrijven. Verder is er in de begroting ruimte gecreëerd om de website goed te onderhouden, up to date te houden en van belangrijke content te voorzien. Lieselot Leeflang zal als ervaren schrijfster een groot deel van deze taak op zich nemen. Ze stapt daarvoor uit het bestuur zodat ze zich vol enthousiasme op deze taak kan richten.

De ingeslagen weg schept echter ook verwachtingen en verplichtingen, zowel naar het bestuur als naar de leden. Als bestuur zullen we alles op alles moeten zetten om de VIBA weer meer bekendheid te geven en de vereniging aantrekkelijker te maken voor ook jongere leden. Om de website echt als een platform van kennis te laten functioneren is actieve input vanuit de leden noodzakelijk. We roepen iedereen op om het in de vergadering uitgesproken vertrouwen in de praktijk te brengen en actief bij te dragen aan een levendige website.

 

Joop Bensdorp
voorzitter bestuur

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten