VIBA Praktijkcafé: Milieu Prestatie Gebouwen

Wanneer:
29 mei 2018 @ 16:00 – 20:00
2018-05-29T16:00:00+02:00
2018-05-29T20:00:00+02:00
Waar:
VIBA-Expo
Veemarktkade 8
5222 AE 's-Hertogenbosch
Nederland
Contact:
aanmelden:
VIBA Praktijkcafé: Milieu Prestatie Gebouwen @ VIBA-Expo | 's-Hertogenbosch | Noord-Brabant | Nederland

Beste Viba leden en deelnemers van het Praktijkcafé,

Op dinsdag 29 mei organiseren we het derde praktijkcafé in deze reeks waarvoor we jullie van harte uitnodigen. Het hoofdonderwerp van deze bijeenkomst gaat over de Milieu Prestatie Gebouwen en het inzichtelijk maken van materiaalkeuzes op het gebied van circulariteit versus onderhoud en investering. Hans Stofberg heeft hiervoor een goede methode ontwikkeld en zal hier een presentatie over geven. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Halverwege worden broodjes geserveerd. Het praktijkcafé vindt zoals gewoonlijk plaats bij de VIBA Expo.

Het praktijk-café heeft de professionele ontmoeting en het delen van praktijkervaringen als doel. Iedere deelnemer kan een eigen praktijkvraag en/of -ervaring inbrengen met een goede aansluiting op het VIBA gedachtengoed, zonder dogmatisch te zijn.
Hierna is er informatie uitwisseling en een inhoudelijk gesprek waarbij gelijkwaardige ruimte is voor ieders reactie. Wij hopen, behalve de deelnemers van de vorige keer, ook nu weer zo veel mogelijk viba leden te zien.

Hartelijke groet,

Chris Posma, Joop Bensdorp
VIBA Vereniging

Meld je aan 

Professionals ontmoeten elkaar!

Tijdens het Praktijkcafé zijn de VIBA-leden zelf aan het woord: aan de hand van een van te voren bepaald praktijkonderwerp delen zij hun praktijkvragen en/of praktijkervaringen en bespreken die met andere VIBA-leden en introducees. Daarbij wordt steeds een goede aansluiting met het VIBA gedachtengoed gezocht, zonder dogmatisch te zijn.

Aan een Praktijkcafé doen minimaal 9 tot maximaal 18 personen mee – liefst een min of meer vaste groep mensen. Na de presentatie van een praktijkvraag en/of –ervaring is er plaats voor inhoudelijke gesprekken en kan iedereen, onder leiding van een voorzitter, meepraten en reageren.

Wil je meedoen en een bijdrage leveren aan een interessante en levendige discussie? Meld je aan en/of bedenk of je een presentatie wil geven over een van de onderwerpen.

De eerste twee onderwerpen die aan de orde gekomen zijn zijn: passief- en dampopen bouwen (23 januari) en alternatieve funderingen op weinig draagkrachtige bodems (20 maart). Op 29 maart praten we over Milieu Prestatie Gebouwen. Heb je een suggestie voor een ander onderwerp? Laat het ons weten!

Ieder bijeenkomst duurt 4 uur. Er is ruimte voor gemiddeld 3, maar maximaal 4 presentaties per bijeenkomst. Per presentatie wordt beoordeeld of en welk  vervolg “huiswerk” zal worden verricht en hoe feed back wordt gegeven.

Alle ondersteunende stukken, die worden vrijgegeven, worden per e-mail aan deelnemers gestuurd.

 

Ook niet-leden zijn welkom, mits zij bereid zijn een onderwerp in te brengen. Meld je aan en laat ons weten wat je bezighoudt!

Data: 23 januari, 20 maart en 29 mei

aanmelden en onderwerp inbrengen: mail naar secretaris@vibavereniging.nl

Neem contact op

We zijn nu niet online. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst

Type een woord en druk op enter om te zoeken