VIBA-Café: Frank van Dien over helofytenfilters

Wanneer:
17 mei 2018 @ 19:30 – 22:00
2018-05-17T19:30:00+02:00
2018-05-17T22:00:00+02:00
Waar:
VIBA-Expo, De Gruyterfabriek
Veemarktkade 8
5222 AE 's-Hertogenbosch
Nederland
Contact:
Aanmelden

Op 17 mei 2018 komt Frank van Dien van Ecofyt in het VIBA café een masterclass houden over helofytenfilters. Frank is één van het handjevol Nederlandse specialisten op dit gebied.

In Almere Oosterwold wordt een unieke wijk gebouwd zonder riolering. Alle woningen moeten hun afvalwater reinigen doormiddel van een helofytenfilter, zodat het geloosd kan worden op het oppervlakte water.

Frank van Dien van Ecofyt, helofytenfilterbouwers: “15.000 huizen, zonder riolering, 15.000 gezinnen die zelf moeten zorgen dat hun afvalwater schoon in het oppervlaktewater verdwijnt. Schoon, dus het systeem dat ze moeten toepassen moet aan de hoogste eisen voldoen, de zogenaamde IBA klasse 3b. En de voorkeur van de organisatoren gaat uit naar helofytenfilters. Nog nooit werd het helofytenfilter op zo’n grote schaal toegepast in Nederland.

Ecofyt heeft, voor de zelfbouwers onder hen (en dat worden er heel veel), een aantal kant-en-klare bouwpakketten samengesteld: voor kleine en grote huishoudens en komt daarover, en over meer, vertellen op 17 mei.

Frank gaat het bij dit VIBA-Café onder andere hebben over :

  1. Hoe werkt een helofytenfilter;
  2. Wat zijn de voorwaarden voor de toepassing ervan;
  3. Wat zijn de voor- en nadelen;
  4. Waar moet je op letten bij gebruik;
  5. Wat moet je doen aan onderhoud;
  6. En hoe wordt een helofytenfilter gebouwd.

Ook zal hij iets vertellen over de vele verschillende toepassingen, in Nederland en wereldwijd, en over hoe men internationaal tegen helofytenfilters aankijkt. ECOFYT heeft inmiddels meer dan 550 helofytenfilters ontworpen en is op bijna alle continenten betrokken bij de bouw van dergelijke systemen.

Kijk voor meer informatie over ECOFYT op https://ecofyt.nl/ .

Neem contact op

We zijn nu niet online. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst

Type een woord en druk op enter om te zoeken