VIBA-café: Houtstook en houtrook

5222 AE 's-Hertogenbosch
Contact:
Aanmelden:

Houtstook en houtrook: de voor en tegenstanders van houtstook gaan met elkaar in gesprek. De houtkachel voorgoed in de ban of zijn er veilige alternatieven?

Emissie-arm stoken, hernieuwbare energiebronnen zoals (snoei)hout, hoogrendementskachels zoals tegelkachels en Fin-ovens, ofwel massakachels. Het zijn onderwerpen die altijd veel belangstelling hebben gehad binnen de VIBA Vereniging. In eerdere VIBA Cafés hebben we prominente Fin-ovenbouwers als Fetze Tigchelaar en Corné Martens als sprekers mogen ontvangen en natuurlijk stralingswarmte-pionier Sietz Leeflang.

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor de nadelige gevolgen van houtstook. Onverbrande gassen en fijnstof zijn slecht voor onze gezondheid en ons milieu. Er zijn steeds meer organisaties die daarom bepleiten om het stoken van hout aan banden te leggen.

Maar: gelden deze nadelige gevolgen ook voor massakachels? Kun je fijnstofarm stoken in een hoogrendementskachel?

Omdat milieu en gezondheid bij onze vereniging belangrijke thema’s zijn, kunnen we de discussie daarover niet negeren. Om die reden willen we tijdens het komende VIBA Café op 4 oktober zowel voorstanders als tegenstanders van houtstook aan het woord laten om te onderzoeken of we via een dialoog tot een eensluidend standpunt kunnen komen en met meer kennis op zak de zaal kunnen verlaten.

De avond zal starten met de inleiding van 2 sprekers:

Beide personen geven een inleiding waarin ze hun standpunt zullen toelichten. Daarna zal er een dialoog plaatsvinden, onder leiding van een gespreksleider, tussen beide sprekers en de toehoorders in de zaal.

Het belooft een spannende avond te worden en wij zijn erg benieuwd wat de (voorlopige) conclusie zal zijn.

Meld je tijdig aan!

aanmelden:   mail naar secretaris@vibavereniging.nl
aanvang:        19.30 uur inloop, 20.00 aanvang
plaats:            VIBA-Expo, De Gruyterfabriek, Veemarktkade 8, gebouw F, ’s-Hertogenbosch