Ook VIBA-kennis op Innovation expo Sustainable Urban Delta

Op 14 april vindt op het terrein rondom het Eye filmmuseum in Amsterdam-Noord de Innovation Expo plaats, als onderdeel van de Amsterdamse Innovatie Estafette 2016. De organisatie belooft een keur aan spraakmakende innovaties en oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke vragen. Dat moet voor  VIBA-leden een uitdaging zijn.

Stedelijke delta

Sustainable Urban Delta is het thema van de Innovation Expo op 14 april 2016. Onder deze noemer daagt de Innovation Expo innovatieve mensen uit om antwoorden te geven op de maatschappelijke vragen die er liggen. Denk aan waterbeheer, energie, voedselvoorziening, mobiliteit, logistiek of natuurvraagstukken.

Megasteden zijn de voornaamste aanjagers van economische groei. Nederland kent geen megastad maar is wel één groen, waterrijk, stedelijk netwerk. Om wereldwijd concurrerend te zijn, moeten we inzetten op onze agglomeratievoordelen en op innovatie. Er is internationaal vraag naar de kennis die we als stedelijke delta hebben opgebouwd en de innovaties die we ontwikkelen. Innovaties bieden oplossingen voor stedelijke maatschappelijke uitdagingen en door te innoveren creëren we nieuwe banen.

De Innovation Expo sluit aan bij de Agenda Stad van het kabinet. Hiermee wordt invulling gegeven aan de ambitie om het Nederlandse stedennetwerk tot de top van de wereld te laten behoren, zowel wat betreft concurrentiekracht als leefbaarheid. Hier ligt voor duurzame bouwers en ontwerpers een uitdaging: VIBA-leden, laat je zien!

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten