excursie naar ecologische aannemer Dijkhuis in Hardenberg najaar 2022

Van oudsher was Dijkhuis een aannemersbedrijf met ervaring in alle segmenten van de bouw. Van klussen tot projectontwikkeling en van woningbouw tot grote utiliteitsprojecten. In 2008 gooide Eberhard Dijkhuis het roer drastisch om. Er werd gekozen voor duurzaam bouwen als specialisatie. Dit bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan. Duurzaamheid was (en is) een containerbegrip en dat gold zeker in de bouw. Van alles leek ‘groen’ en ‘duurzaam’ te zijn. In een wirwar van informatie heeft Dijkhuis ervaring opgedaan met bouwmaterialen en installaties.

In 2015 heeft Dijkhuis zich verder gespecialiseerd in bouwbiologisch bouwen. Geïnspireerd door het Duitse IBN (instituut voor bouwbiologie en duurzaamheid) viel alles op zijn plek. Hierdoor komen duurzaamheid en gezond bouwen samen bij Dijkhuis Bouwteam van Waarde. Dijkhuis is daarmee één van de (weinige) aannemers die bouwt overeenkomstig de doelstellingen van de VIBA, waarvan Eberhard sinds 2021 ook lid van de VIBA.

Kijk voor meer informatie op: https://dijkhuis.eco/

Tijdens de excursie bezoeken we het kantoor en de werkplaats van Dijkhuis en zal Eberhard een toelichting geven op zijn werkwijze en visie. De excursie begint om n.t.b. en duurt tot c.a. n.t.b. Voor deelname is het noodzakelijk om je aan te melden door het sturen van een email naar [email protected].

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten