Het VIBA bestuur

secretaris@vibavereniging.nl

 • Joop Bensdorp
  Joop Bensdorp voorzitter

  Joop Bensdorp is zelfstandig architect met een brede ervaring. In zijn werk staan de mens, zijn omgeving en het milieu centraal. De natuur, het gebruik van natuurlijke materialen en natuurlijke energiebronnen spelen daarbij een belangrijke rol. Joop is sinds 2009 lid van de Viba.

 • Thomas Jansen
  Thomas Jansen penningmeester

  Is sinds 12 jaar een bevlogen gebiedsinnovator en landschapsarchitect. Hij studeerde aan de Helsinki universiteit en de academie van Bouwkunst te Amsterdam.  Sinds 2010 werkt Thomas als zelfstandige binnen een breed netwerk van uiteenlopende disciplines. Kennis delen is kennis vermenigvuldigen, is zijn motto. Als bestuurslid van de VIBA hoopt hij meer kansen te kunnen creëren voor het koppelen van het duurzaam bouwen aan landschappelijke, sociale, ecologische en economische aspecten.

 • Wilco Machielse
  Wilco Machielse secretaris

  Wilco Machielse ging na leidinggevend werk bij een aardewerkgroothandel en drukkerij doen wat hij zijn hele leven graag deed: klussen als ZP-er met KlusKlus.nl. Door gaandeweg meer interesse voor duurzame bouwproducten, werd hij eind 2010 specialist in TONZON-vloerisolatie.  Wilco voelt zich geïnspireerd door de VIBA-missie maar vooral door zijn medebestuursleden. “Ieder heeft zijn/haar eigen visie, ambitie en rol. Een mooie mix om de VIBA-herstart in te vullen”.

 • Lieselot Leeflang
  Lieselot Leeflang

  Lieselot Leeflang is (technisch) journalist en tekstschrijver. Ze heeft een brede achtergrond op het gebied van ecologisch bouwen en wonen, onder meer opgedaan door haar werk voor De Twaalf Ambachten, stichting en centrum voor ecologische technieken, en is al sinds de eerste jaren betrokken bij VIBA.

 • Frank Marcus
  Frank Marcus

  Frank Marcus werkt sinds 2000 als architect. Hij groeide op in een familie van bouwers en ontwerpers. Tijdens zijn reizen over verschillende continenten ontstond zijn visie over architectuur en samenleving. Hierbij speelt de samenhang tussen cultuur, historie en ecologie een belangrijke rol. Zijn credo ‘Think global, work local’ motiveert hem als architect steeds tot het maken van integrale keuzes.

 • Hans Hofman
  Hans Hofman

  Hans Hofman is geschoold in landschapsarchitectuur, stedenbouw en biologie en heeft een grote voorliefde voor natuurhistorie. Hij probeert al meer dan 15 jaar zijn werk en passies zoveel mogelijk in zijn ontwerpen te integreren, stapt het liefst over de grenzen van de disciplines heen en benadert de opgave zo integraal mogelijk. Hij heeft o.m. een ecologische woonstraat, duurzame winkelstraat en duurzame stedenbouwkundige plannen ontworpen.