jun
do
VIBA-Café: Rento Hermanns over Rondomdom
jun 1 @ 19:30 – 22:00

Wat is RondomDom en wie is die bevlogen idealist er achter?  De oprichter komt het zelf vertellen op donderdag 1 juni a.s: een inspirerende avond voor denkers en doeners.

Het begon allemaal met het idee van Rento Hermanns om vanuit een mobiel servicepunt een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Met een mobiel servicepunt kun je bijna overal komen en neem je informatie en inspiratie mee op pad. Je brengt de bus naar de mensen toe.
Eind jaren 70 is Rento Hermanns vijf jaar weekendsuppoost geweest bij de mobiele galerie van de Rotterdamse Kunststichting in Rotterdam. Hij reisde met verschillende tentoonstellingen dwars door de stad en bereikte haar bewoners op een informele en erg leuke manier. Mensen die normaal niet zo gauw een galerie binnenstapten kwamen dankzij de mobiele galerie nu wel met kunst in aanraking.

Met deze ervaring van vroeger besloot Rento in zijn eigen stad Utrecht het mobiele servicepunt “RondomDom” te beginnen om bewoners te inspireren tot energiebesparing. Rento’s bus reist rond, komt naar je toe en neemt deel aan evenementen in de stad. Voorbijgangers kunnen vrijblijvend binnenkomen en advies vragen. Er zijn zonnepanelen die zichtbaar stroom leveren. Maar Rento heeft ook voorbeelden van (geluids)isolatie, grasdaken, en milieuvriendelijke bouwmaterialen aan boord. De bezoekers zien het en ervaren hoe het werkt. Zo helpt Rento een beetje mee aan bewustwording.
RondomDom is begin mei 2012 in Utrecht voor het eerst op pad gegaan. Ondertussen is hij ook in Den Haag geweest.

Rento is lid van VIBA Vereniging. Naast zijn voorlichtingswerk in de regio Utrecht vormt het isoleren van woningen zijn belangrijkste bron van inkomsten.
Rento komt naast mooie verhalen uit zijn levensloop ook vertellen over zijn ervaringen met vocht in kruipruimtes. Dit wordt een inspirerende avond voor denkers en doeners.

Jan Hulsbos