VIBA-Praktijkcafé afgelast!

Wegens te weinig aanmeldingen vooraf is het VIBA-Praktijkcafé van a.s. donderdag 17 september helaas afgelast. We informeren je zo spoedig mogelijk over een nieuwe datum!

feb
2
do
VIBA-Café: Monique Sweep, directeur van Delta Wind 
feb 2 @ 19:30 – 22:00

Op het tweede VIBA-Café van dit jaar geeft Monique Sweep, directeur van Deltawind, een boeiend inkijkje in de wereld van windenergie, windparken en energiecoöperaties.

In Nederland is een groot aantal kleine en grote energiecoöperaties actief met de energietransitie van fossiele brandstof naar duurzame energie. Een van de oudste en grootste energiecoöperaties is Deltawind. Deze energiecoöperatie is opgericht in 1989 op Goeree-Overflakkee en heeft inmiddels zo’n 2.200 leden. De coöperatie beschikt over 2 windparken en één zonnepark en wekt meer elektriciteit op dan alle huishoudens van Goeree-Overflakkee met elkaar gebruiken. Op dit moment bouwen ze samen met Zeeuwind één van de grootste windparken op land, op de Krammersluizen, op de scheiding van Zeeland en Zuid-Holland.

Sinds 2009 is Monique Sweep directeur van Deltawind. Zij vertelt hoe Deltawind windparken ontwikkelt en er voor zorgt dat de winsten die gemaakt worden ook weer terugvloeien naar de omwonenden en de leden van de coöperatie. Verder zal ze een toelichting geven over de huidige ontwikkelingen op het gebied van duurzame energieopwekking en welke rol de energiecoöperaties daarbij spelen. Monique studeerde Bouwkunde in Delft, en heeft zich vanaf haar studietijd steeds bezig gehouden met duurzaamheid en samenwerken in coöperatief verband. Ze is medeoprichter van een milieuadviesbureau, heeft jaren lang bij woningbouwcorporaties gewerkt en is zelfstandig adviseur geweest.

Jan Hulsbos
Neem contact op

We zijn nu niet online. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst

Type een woord en druk op enter om te zoeken