Jun
2
do
VIBA-Café: Natuurlijk organiseren, een inleiding in Sociale Permacultuur
Jun 2 @ 19:30 – 21:30
VIBA-Café: Natuurlijk organiseren, een inleiding in Sociale Permacultuur @ VIBA-Expo,  De Gruyterfabriek, Veemarktkade 8, gebouw F, ’s-Hertogenbosch

Spreker: Paul Hendriksen

Natuurlijk Organiseren is een ontdekkingstocht naar de toepassing in de menselijke samenleving van aan de natuur ontleende ontwerpprincipes. Met Natuurlijk Organiseren krijg je het gereedschap in handen om bestaande en toekomstige projecten zo te (re)organiseren, dat ze vóór jou gaan werken in plaats van dat je er zelf hard aan moet trekken.

In dit VIBA-Café gaat Paul Hendriksen, o.m. mede-oprichter van Transition Towns Nederland, in op de oorspronkelijke ontwerpprincipes van de Permacultuur en laat hij zien hoe deze een op een toepasbaar zijn op de menselijke samenleving.
Permacultuur is het in Australië ontwikkelde ontwerpsysteem voor land- en tuinbouw dat is gebaseerd op hoe de natuur zelf werkt.

Meer info Sociale Permacultuur

Sep
1
do
VIBA-Café: Documentaire De Natuurlijke Ruimte
Sep 1 @ 19:30 – 22:00
VIBA-Café: Documentaire De Natuurlijke Ruimte @ VIBA-Expo,  De Gruyterfabriek, Veemarktkade 8, gebouw F, ’s-Hertogenbosch

Een bijzondere documentaire werd onlangs geschikt gemaakt voor digitale vertoning: De Natuurlijke ruimte.

In deze film worden twee architecten door Frank Scheffer aan de tand gevoeld: de architect en benedictijner monnik Dom van der Laan en de antroposofische architect Ton Alberts. Ze verschillen van elkaar in ontwerpstijl, levensovertuiging en werkwijze. Strakke lijnen staan tegenover krommingen. Statig versus organisch. Scheffer past zijn beeld en geluid toe op elke architect. Daardoor worden de verschillen nog duidelijker dan ze al zijn, en komt de ware aard van “Ruimte” naar boven.

film 1 september