di
VIBA Praktijkcafé: Milieu Prestatie Gebouwen
mei 29 @ 16:00 – 20:00
VIBA Praktijkcafé: Milieu Prestatie Gebouwen @ VIBA-Expo | 's-Hertogenbosch | Noord-Brabant | Nederland

Professionals ontmoeten elkaar!

Tijdens het Praktijkcafé zijn de VIBA-leden zelf aan het woord: aan de hand van een van te voren bepaald praktijkonderwerp delen zij hun praktijkvragen en/of praktijkervaringen en bespreken die met andere VIBA-leden en introducees. Daarbij wordt steeds een goede aansluiting met het VIBA gedachtengoed gezocht, zonder dogmatisch te zijn.

Aan een Praktijkcafé doen minimaal 9 tot maximaal 18 personen mee – liefst een min of meer vaste groep mensen. Na de presentatie van een praktijkvraag en/of –ervaring is er plaats voor inhoudelijke gesprekken en kan iedereen, onder leiding van een voorzitter, meepraten en reageren.

Wil je meedoen en een bijdrage leveren aan een interessante en levendige discussie? Meld je aan en/of bedenk of je een presentatie wil geven over een van de onderwerpen.

De eerste twee onderwerpen die aan de orde gekomen zijn zijn: passief- en dampopen bouwen (23 januari) en alternatieve funderingen op weinig draagkrachtige bodems (20 maart). Op 29 maart praten we over Milieu Prestatie Gebouwen. Heb je een suggestie voor een ander onderwerp? Laat het ons weten!

Ieder bijeenkomst duurt 4 uur. Er is ruimte voor gemiddeld 3, maar maximaal 4 presentaties per bijeenkomst. Per presentatie wordt beoordeeld of en welk  vervolg “huiswerk” zal worden verricht en hoe feed back wordt gegeven.

Alle ondersteunende stukken, die worden vrijgegeven, worden per e-mail aan deelnemers gestuurd.

Ook niet-leden zijn welkom, mits zij bereid zijn een onderwerp in te brengen. Meld je aan en laat ons weten wat je bezighoudt!

Data: 23 januari, 20 maart en 29 mei

aanmelden en onderwerp inbrengen: mail naar secretaris@vibavereniging.nl

za
Open dagen De Tempelhof
jun 2 @ 10:00 – jun 24 @ 17:00

De Tempelhof is het laboratorium van de universele beelden en denkbeelden van het kunstenaarsduo Huub & Adelheid Kortekaas. “Een Hortus Conclusus als een unieke afspiegeling van de Changing Awareness processen in de wereld, waar kunst, architectuur, tuin, wonen en werk samenvloeien.”

De hele maand juni zal De Tempelhof in de weekends te bezoeken zijn tussen 10 uur ‘s ochtends en 5 uur ‘s middags.
Entree €10,- * kinderen tot 12 jaar gratis * Studenten-kaart € 5,-.

www.huubenadelheid-kortekaas.nl

do
VIBA-Café: Pablo van der Lugt over veelzijdig bamboe
jun 7 @ 19:30 – 22:00

Bamboe kan in bijna alle (creatieve) industrieën worden gebruikt, aldus MOSO: in de bouw, (interieur)architectuur, vervoersmiddelen, productontwerp, sport, mode, verpakkingen en nog veel meer.

Klimaatverandering en schaarste van hulpbronnen hangen wereldwijd als een zwaard van Damocles boven onze hoofd. Het gebruik van biobased materialen kan ons helpen om een duurzamere en circulaire samenleving te creëren. Het bijzonder veelzijdige bamboe is zo’n biobased materiaal.

Pablo van der Lugt wijdde zowel zijn master- als zijn promotieonderzoek aan de Technische Universiteit Delft aan bamboe en bamboematerialen en is momenteel actief als duurzaamheidsdeskundige in de hout- en bamboe-industrie.

za
Excursie kalkhennepwoning Wilp
jun 16 @ 11:45 – 16:00
Excursie kalkhennepwoning Wilp @ Huisje Weltevree | Wilp | Gelderland | Nederland

De Vereniging Kalkhennep Nederland organiseert een excursie met thema: “ Lage milieubelasting en gezond binnenklimaat ”

In Wilp is een kalkhennepwoning mét werkplek in aanbouw. Het gebouw is ontworpen met een lage milieubelasting en een gezond binnenklimaat. De plannen zijn tot stand gekomen door de kennis van experts op verschillend gebied te bundelen. Naast in het werk gestorte kalkhennep worden er meerdere natuurlijke materialen ingezet. Het energieconcept is op een innovatieve manier opgesteld. Ook bijzonder zijn de toepassing van Feng Shui principes.

Deze bijeenkomst is inclusief hapjes, lunch en consumpties. Je bent van harte uitgenodigd je aan te melden voor deze excursie. Er is ook ruimte voor geïnteresseerden uit je netwerk. Dus nodig die uit!

Aanmelden: email met onderwerp ‘Excursie 16 juni 2018 ’ naar kalkhennepnederland@gmail.com

Meer informatie en aanmelden

do
VIBA Café op locatie: ecologisch project Boschveld in Den Bosch
sep 6 @ 19:30 – 22:00
VIBA Café op locatie: ecologisch project Boschveld in Den Bosch

Een tour door een bijzonder nieuw woonproject in Den Bosch. Meer informatie volgt.