di
VIBA Praktijkcafé: passief en damp-open bouwen
jan 23 @ 16:00 – 20:00
VIBA Praktijkcafé: passief en damp-open bouwen @ VIBA-Expo | 's-Hertogenbosch | Noord-Brabant | Nederland

Professionals ontmoeten elkaar!

Tijdens het Praktijkcafé zijn de VIBA-leden zelf aan het woord: aan de hand van een van te voren bepaald praktijkonderwerp delen zij hun praktijkvragen en/of praktijkervaringen en bespreken die met andere VIBA-leden en introducees. Daarbij wordt steeds een goede aansluiting met het VIBA gedachtengoed gezocht, zonder dogmatisch te zijn.

Aan een Praktijkcafé doen minimaal 9 tot maximaal 18 personen mee – liefst een min of meer vaste groep mensen. Na de presentatie van een praktijkvraag en/of –ervaring is er plaats voor inhoudelijke gesprekken en kan iedereen, onder leiding van een voorzitter, meepraten en reageren.

Wil je meedoen en een bijdrage leveren aan een interessante en levendige discussie? Meld je aan en/of bedenk of je een presentatie wil geven over een van de onderwerpen.

De eerste drie onderwerpen die aan de orde komen zijn: passief- en dampopen bouwen (23 januari), alternatieve funderingen op weinig draagkrachtige bodems (20 maart) en Milieu Prestatie Gebouwen (29 mei). Heb je een suggestie voor een ander onderwerp? Laat het ons weten!

Ieder bijeenkomst duurt 4 uur. Er is ruimte voor gemiddeld 3, maar maximaal 4 presentaties per bijeenkomst. Per presentatie wordt beoordeeld of en welk  vervolg “huiswerk” zal worden verricht en hoe feed back wordt gegeven.

Alle ondersteunende stukken, die worden vrijgegeven, worden per e-mail aan deelnemers gestuurd.

Ook niet-leden zijn welkom, mits zij bereid zijn een onderwerp in te brengen. Meld je aan en laat ons weten wat je bezighoudt!

Data: 23 januari, 20 maart en 29 mei

aanmelden en onderwerp inbrengen: mail naar secretaris@vibavereniging.nl

feb
do
VIBA-CAFÉ: PIERRE JENNEN OVER GEËNGINEERD HOUT ALS CONSTRUCTIEMATERIAAL
feb 1 @ 19:30 – 22:00
VIBA-CAFÉ: PIERRE JENNEN OVER GEËNGINEERD HOUT ALS CONSTRUCTIEMATERIAAL @ VIBA-Expo | 's-Hertogenbosch | Noord-Brabant | Nederland

Onder invloed van veranderende omstan­digheden worden er in de bouwnijverheid met enige regelmaat nieuwe bouwmethoden ontwikkeld. Door de urgentie ontstaan door wereldwijde symptomen van klimaatverandering en afnemende grondstofvoorraden, vindt er een verschuiving plaats naar een duurzamer gebruik van materiaal en energie. In dit verband is met name geëngineered hout een veelbelovend constructiemateriaal.

Pierre Jennen is architect bij Ssse|OvO associates architects (“suisse ovo”) en praktijkdocent TU Delft. In dit erste VIBA-Café van het jaar vertelt Pierre over heroverwegingen in toepassingen van hout in de bouw.
“Suisse ovo” werd samen met Gilbert Koskamp opgericht in Amsterdam en houdt zich bezig met architectuur, stedenbouw, landschap, design en onderzoek. Het is een multidisciplinair bureau met een diepgewortelde traditie in het creëren van gezonde en uitnodigende omgevingen.

Aansluitend op het VIBA-Café heffen wij samen het glas op een voorspoedig 2018. Zien we jou ook?

mrt
di
VIBA Praktijkcafé: alternatieve funderingen op weinig draagkrachtige bodems
mrt 20 @ 16:00 – 20:00